Thursday, September 8, 2011

Celcom Oh Celcom

Assalamualaikum w.b.t


Petang tadi aku menerima sms dari Celcom yang berbunyi...

"Pelanggan dihargai, mulai 15/9/2011, semua pembelian reload & pek permulaan prabayar akan dikenakan 6% cukai perkhidmatan yang berkenaan". 

"What the fish", ni bende yang pertama kuar dari mulut aku. Naper plak kan kite kene bayar plak kn. Hadoi. Kalau kita nak beli topup RM 10 kite kena tambah 60 sen, jadi terpaksa lah bayar RM 10.60. Tapi bukan untuk pengguna celcom je tau. Semua skali. huhuhuhu.....

Buat pengetahuan korang, bende ni mmg dh biase dh kalau kat area Sabah dan Sarawak. Maksud aku, caj perkhidmatan ni. Time ak blaja dul kat Kota Kinabalu, kalau orang jual topup ni, dieorang mest caj extra 50 sen. Jadi kalau kita nk beli topup RM 10, kite kene bayar RM 10.50. Same gak situasi nye kat Sarawak.

Ok lah, pada pendapat korang la kn, naper dieorang wat cam ni. Tetibe je ade caj perkhidmatan. Kalau perkhidmatan dieorang ni bagus sangat, tak pe la. Ni, nk hubungi operator je dh berjam-jam. Hadoi. 

Lagi2 kalau broadband, mmg sakit hati betul, ari tu, ak terlupe nk byr bil broadband ni, terus kene suspended ak punyer line. Bangang betul, ish, terpakse la g byr jugak walaupun sibuk nk beraye kat umah kengkawan. Malam tu, aku try la gune, tpi Allah je tau macam mane slow nyer bende tu. Aku rase dil up connection TM lagi laju kot. Sabo je lah ye cik kiah, nk wat cam ne dh dieorang service provider, ikut je la...Hampas kelape betul.



2 comments:

  1. laa..ko ka ni..
    baru tau ko pun ada blog..
    happy blogging yeah !!
    btw mana butang follow ko..aku mau picit ni :D

    ReplyDelete
  2. hahahaha...
    baru baru je ni abu...
    bosan bsoan, blog je..hehehe

    ReplyDelete