Monday, September 5, 2011

Kucing Oh Kucing

Berita sedih selepas sampai je ke rumah. Dah la time tu tension dan tgh hangin sebab tak dapat balik Palong. Dalam hati, tak pe la tak dpt blik Palong, leh jumpe kucing2 aku kat umah. Aku ade 7 ekor kucing, 4 ekor baby lagi 3 ekor lagi dh besar dh. Disebabkan nak balik Johor punya pasal, terpaksa la letak kucing2 tu kat luar. Sebab kalau tinggal dalam rumah, macam2 hal nant kucing2 tu buat. Ibu aku letak 2 mangkuk besar wiskes dan 1 baldi air utk kucing2 tu. Dari mula, aku dh tak sedap ati.

Hari Khamis malam ( 3 Syawal ) aku sampai rumah. Ak tak dpt parking kete sbb tunggu ade chinese guy tu parking depan umah aku. Aku pn turun kete mencari kucing2 kesayangan aku tu. Aku jumpe comel. Tak lame pastu, aku jumpe putih (baby kucing, anak kepada comel) kat belakang tayar kereta lelaki cine tadi tu. Allah je tau cam ne perasaan time tu. Mate putih sebelah kanan terkeluar, kepala die sebelah penyek. Ak terus angkat putih, sebelum lelaki cine tu undur kereta die. Aku speechless time tu. Ayah aku punya la marah, habis sume maki kuar kat mulut die. 

Habis sume kucing aku hilang, Si comot, si oren (ni kucing aku paling sayang), si tompok, si zorry, si bulat dan si putih ( kucing yang mati tadi. Terus ak bad mood ari tu, tapi Alhamdulillah, Zorry dan bulat balik umah keesokan hari nya. Sehari lepas tu, adik aku cakap die nampak oren tergolek kat tepi jalan. Adik aku cakap, orang yg depan rumah tempat oren mati tu bg tau die, oren tak sihat. Sbb tu die mati. Tak logik betul. Aku tinggalkan dieorang sume dlm keadaan sihat, cam ne lak tetibe leh sakit, anak kucing ni pun leh idup. Sekarang, hanya tinggal 3 ekor je kucing kat umah aku, si comel ngan anak die, si bulat ngan zorry. 


Putih



Tompok



Oren


Comot


Rindu betul aku dengan sifat mengada-ngada si oren, kelincahan si tompok ngan putih dan kenyaringan suara si comot :-(










No comments:

Post a Comment