Saturday, October 22, 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum semua...

Rasenyer dah lame aku tak update blog aku ni. Almaklumlah, dh start bekerja. Hehehe. Memang dh kurang masa dh. Facebook pun dapat bukak kejap jer. Ape2 pn, alhamdulillah bersyukur aku kepada Allah, selepas 5 bulan menganggur duk umah je, akhirnya awal bulan October ari tu, ak dapat keje.

Tak tahan duk umah dol, asyik kene bebel je, hahaha. Jadi peluang yang datang tak leh dilepaskan. Akhirnya, Allah, makbulkan doa aku selama ni. Terima kasih jugak kepada kawan2 dan sedare mara yang tolong doakan untuk aku gak. 

Betul orang cakap, rezeki Allah nie ade kat mane2 je kan. Tapi kalau tu bukan rezeki kita, gaji RM 1,000,000 pun, tak tentu kite akan kekal lame kat keje tu. Aku percaya, Allah ade plan yang lebih baik untuk aku. Walaupun sebelum ni, macam2 dugaan aku dapat, tapi akhirnya, kerja bagus yang aku dapat. Syukur, gaji pun boleh tahan. 

Pada mulanya aku down giler la. Korang bayangkan, setiap kalai aku hantar permohonan kerja, dieorang cakap aku tak layak sbb aku ade degree. Then, aku cuba lagi, dapat plak kat Westport. Dah training pun 2 hari, bos ckp sume ok, keje pun bagus. Time aku wat medical check up, ak kantoi. Ade gune dalam urine. Mmg kene tendang la aku kan dari keje tu. Hahaha.. Tapi bile aku check sekali lgi, clear plak urine aku ni, tak de rezeki la katakan. Aku pn time tak dapat tu mmg stress giler la, cam nk bunuh diri pn ade..hahaha...bangang kan aku fikir cam tu. Tapi, Alhamdulillah ramai yang sokong aku dan bagi aku semangat. Sedara mara, kawan kawan bgi semangat. terutama nya pak long aku dan jugak abg n kakak angkat aku. Sejak dari tu, mmg tak berhenti la berdoa, buat solat hajat dan juga rajin bukak internet ni, utk cari keje.  

Lame gak la aku tunggu, last2 aku dpt call dri agensi pekerjaan ni. Kerja ni pn, kawan aku yang inform. Pas datang interview sume dan lulus sume test yang dieorang buat, akhirnya , aku bekerja di bawah Telekom Malaysia Berhad. Basic yang dieorang bagi pn agak tinggi la, mmg sesuai dgn kerja nyer tu. Inilah hasilnye kalau kita bersabar dan juga banyakkan berdoa kepada Allah. Allah sentiasa mendengar doa hamba2nya. Mmg doa tu tak terus dimakbulkan sbb Allah nak tgk cam ne kite hadapi ujian nya. 

Kepada kawan2 yang menghadapi masalah yang sama dengan aku, jangan berhenti berharap dengan Allah dan jangan berhenti berdoa. Kalau kita tak dapat benda tu, Allah ada plan yang lebih baik untuk kita. 


No comments:

Post a Comment