Monday, December 19, 2011

Ape kabo?...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan2...

Dh lame giler ak tak update blog ni. Almaklumlah, skarang ni dh bekerjaya. Hahaha.Busy sikit kat, keje shift kn. Kadang2 kene wat OT pakse. Biase la, dh nk tahun baru kan, masing2 nk kejar service level. Hahaha.

Dah nak 3 bulan dh ak keje kat VADS ni sebagai CSR utk Technical DEL (Kerosakan Telepon). Macam2 ragam dh jumpe. Biase la, time first2 jumpe, masing2 baik je kn, muka pn cam not guilty gitu.

Sekali lame2, kuar iblis sume. Hahaha. Tapi yang tak best nyer plak, ramai team mate aku dh berhenti keje.
Ade yang dapat tawaran keje lain, ade yg nk sambung blaja dan ade gak berhenti sebab tak tahan kene maki.

Biase la, customer kan always right. Even kalau bende tu die yang salah, die mest nak betul je. Aku bagi contoh la, pasai account telepon kene suspended ni. Call, bising2, siap maki2 lagi. Tak leh gne telepon, internet pn tak leh gne. Last2 upe2 nyer bill tak byr. Nak je aku maki balik. Pandai gune, pandai bayar la brooooo.....

Satu lagi bende tak best nyer ni, pasai ngan sesetengah geng streamyx. Dengki betul ngan geng2 kiteorang ni.
Yela, sbb batch pertama yang diserapkan ke DEL. Kononnyer, call tak byk la, call senang la ape lah, itu lah, macam2 la lagi. Kadang2 hati ni nk meletop je, tpi kene beringat la sbb aku nie kan masih dlm contract. Jadi kene la jage perangai sampai kene renew contract. Pasni, mmg sound direct punyer. 

Kiteorang ni, satu hari call berpuluh-puluh pn tak sibuk dol. Dieorang yg bru dapat 30 call 1 hari pn nk kecoh. 
Setiap department tu ade fungsi nyer sendiri. Kiteorang ditubuhkan utk menyelamatkan service level. Kalau korang keje kat call centre ni, korang tau la service level tu ape bende. Tpi tak pe la, bak kata mentor, sabar je la. Buat pekak telinga. Ape skarang ni aku nk buat, kekalkan performance utk dapatkan contract baru bulan March ni. Yeahhh..cayok cayok.

Ape yang best keje kat tempat ni, bile time keje je, lepak2 dul ngan kawan2 sebelum balik. Time ni la kiteorang cite2 pasal perangai customer masing2. Kebanyakan nyer, customer ok. Baik lagi. Ade satu customer tu lagi best aku igt lagi die cakap. "I'm not blaming u mr firdaus. I understand ur situation", pergh cam nak kuar air mate aku dgr die ckp. Dh la sebelum tu, dpt customer cam haremm...Hhahaha.....
Pada masa ni gak la, macam2 gosip kuar. Hahaha, pasai gosip tu ak malas nk citer bebanyak. Hahaha....

Tula, sebab utama aku tahan ngan keje ni adalah, sebab ade kawan2 yg giler2. Hahaha, walaupun ade gak la bergadoh sikit2, tpi baik balik. Hahaha. Mentor2 pn ok gler, dh macam kawan dh. 

Ni la serba sedikit pengalaman ak keje kat call centre ni. Keje senang je, jawap call dgn cara yang berhemah dan buat report baik2. hehehe....

Hah, satu lagi, aku dh gune UNIFI....hahahha, laju siot. Korang kene try. Walaupn bayaran agak mahal, tpi berbaloi-baloi. Alhamdulillah, sampai sekarang masih ok lagi UNIFI ni.

Muhammad Firdaus Bin Hashim
Dalam Bilik Tidur.